Beograd je glavni grad Republike Srbije i smatra se jednim od najstarijih gradova Evrope. Beograd leži na ušću Save u Dunav i nalazi se u centralnom delu Srbije. Prema podacima sam grad su osnovali Kelti u 3. veku pre n. e. 

Ukoliko u Beograd dolazite turistički izdvojite bar par dana kako bi sve lepo obišli. Potrudite se da nađete smeštaj na vreme. Rezervaciju stana možete uraditi vrlo jednostavno. Ukucavanjem reči poput izdavanje stanova Beograd, izdavanje stanova Novi Beograd u vašem pretraživaču dobijate veliki izbor stanova za koje se možete opredeliti. 

U našoj prestonici možete posetiti dosta znamenitosti koji čine naš Bepgrad jedinstvenim i lepim. Kako bi sebi olakšali obilazak možda je najbolje da iznajmite automobil i izbegnete sve one poteškoće koje javni gradski prevoz nosi sa sobom. Rent a car Beograd će vam u tom cilju dosta olakšati stvari. Ako se pitate šta je to što nikako ne smete propustiti kada su mesta koja treba posetiti u Beogradu u pitanju ostanite sa nama i pročitajte nastavak teksta. 

Avalski toranj

Ukoliko ste u našoj prestonici ne smete propustiti da vidite jedan od simbola Beograda a to je Avalski toranj. Nalazi se na istoimenoj planini Avala pored Beograda. Projektovan od 1959. do 1960. godine Avalski toranj je pušten u rad 1965. godine i predstavlja jedan od najlepših TV prijemnika u Evropi. Ne propustite uživanje u pogledu koji se pruža upravo sa ovog tornja do čijeg vrha se dolazi liftom. 

Skadarlija

Najčuvenija boemska četvrt u gradu Beogradu je upravo Skadarlija. Jedna od najlepsih i najstarijih ulica Beograda  koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim jeste upravo ovo mesto. Ukoliko planirate da posetite Skadarliju obavezno posetite neke od najstarijih kafana koje se nalaze ovde poput Tri Šešira, Dva Jelena i mnoge drige. Uživaćete uz zvuke starogradskih pesama i neverovatnim srpskim specijalitetima. Restorani Beograd su inače poznati po najboljoj hrani i najljubaznijem osoblju. 

Etnografski muzej

Ukoliko ste zaljubljenik ili prosto želite da saznate nešto više o našoj narodnoj tradiciji i kulturi onda obavezno posetite Etnografski muzej. Ovde možete pronaći razne istraživačke radove kao i izložbe slikara. Ovaj muzej važi za jedan od najstarijih muzeja na Balkanu i prema podacima postoji više od jednog veka. 

Kalemegdan

Najpoznatiji gradska tvrđava koja ujedno predstavlja utvrđenje iz perioda starog Beograda je Kalemegdan. Ovde se nalazi i simbol grada Beograda, spomenik Pobednik. Ovaj spomenik delo je vajara Ivana Meštrovića i nalazi se upravo na Kalemegdanu. U blizini Kalemegdana je i Vojni muzej, Prirodnjački muzej, Planetarijum i ostala zanimljiva mesta. Ukoliko ste u poseti Beogradu Kalemegdan svakako treba videti. 

Ada Ciganlija

Poznatije kao beograsko more ovo mesto leti vrvi od posetilaca. Nalazi se u neposrednoj blizinii ušća Save u Dunav i pravi je raj kako za decu tako i za odrasle. Leti je idealno ukoliko želite da se osvežite i okupate a opet idealno je mesto i za rekreaciju i sport. Na Adi možete pronaći veliki broj restorana sa raznovrsnom hranom i vrstom pića. Noću svi ti restorani imaju svoj muzički program pa tako možete uživati uz razne muuičke izvedbe.

Posted in Novosti

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *