Srbija od svog nastanka važi za zemlju prepunu muzike, dobrih provoda, koncerata i festivala. Mnogobrojni spektakularni muzički festivali koji se održavaju širom zemlje su postali tradicija i nezaobilazan dogadjaj za sve ljubitelje muzike, kako iz zemlje, tako i iz inostranstva. Međutim, kada je u pitanju muzički doživljaj na najvišem nivou tu su dva najveća muzička festivala: Beer fest i Exit festival.

Oba događaja su postala poznata po svojoj veličini, raznolikosti muzičkog programa i atmosferi koja je energična i vesela. Ovi festivali pružaju platformu za poznate domaće i internacionalne izvođače da se predstave publici i pruže nezaboravne nastupe.

Exit festival

 Exit festival, koji se svake godine održava na Petrovaradinskoj tvrđavi u Novom Sadu, nedaleko od Beograda. Exit je jedan od najvećih muzičkih festivala u jugoistočnoj Evropi i privlači ljude iz celog sveta. Ovaj festival je poznat po svojoj raznolikoj muzičkoj ponudi, obuhvatajući žanrove poput roka, elektronske muzike, hip-hopa i mnoge druge. Festival traje nekoliko dana, pružajući posetiocima nezaboravno iskustvo uz nastupe poznatih svetskih izvođača. Exit festival je prvi put održan 2000. godine i to je osnovan kao studentski protest protiv tadašnjeg režima, ali se tokom godina razvio u jedan od najvećih muzičkih festivala u regionu. Svake godine se traži karta više i beleži rekordan broj turista iz okolnih zemalja. Samim tim u ovom periodu veća je potražnja za smeštaj. Pored prenoćišta u Novom Sadu i smeštaj Beograd beleži velike posete.

Belgrade Beer Fest

 Drugi veliki muzički festival u Srbiji je Belgrade Beer Fest. Ovaj festival je jedinstvena kombinacija muzike i pivske kulture, privlačeći na hiljade posetilaca iz zemlje i inostranstva. Festival se održava na Ušću, popularnom beogradskom parku koji se nalazi na ušću reka Save i Dunava. Posetioci mogu uživati u koncertima popularnih domaćih i internacionalnih izvođača dok isprobavaju raznolike vrste piva. Belgrade Beer Fest je počeo 2003. godine i postao je tradicionalan letnji događaj u Beogradu. Nakon uživanja na festivalu, posetiocima je na raspolaganju veliki broj smeštaja. Beograd apartmani pružajuim udoban smeštaj tokom festivala. Apartmani u Beogradu su posebno popularni među posetiocima festivala jer pružaju fleksibilnost, privatnost i udobnost po pristupačnim cenama. Ovi apartmani često se nalaze u centralnim delovima grada, omogućavajući posetiocima brz pristup festivalima i ostalim atrakcijama.

 Pored ova dva najpopularnija i najposećenija tu su još i sledeći festivali: Guča, Nisville Jazz festival, Love fest, Arsenal fest.Ovi festivali su samo neki od poznatih muzičkih događaja u Srbiji. Postoji i mnogo drugih manjih festivala i manifestacija posvećenih različitim žanrovima muzike i kulturi, pružajući širok spektar mogućnosti za ljubitelje muzike u zemlji.

Posted in turizam


Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *