Crna hronika predstavlja deo vesti u koje se svrstavaju teme u vezi sa nezgodama i nesrećama, kriminalom i prestupima, iznenadnim okolnostima i mnogim akcijama policije, kao i brojnim drugim dešavanjima. Iako se veliki broj tema prati sa nevericom, ovakve vesti deo su obaveštavanja javnosti, pa su izuzetno praćene i komentarisane. 

U periodu oktobra meseca, brojni naslovi i sadržaji svrstani su u ovu kategoriju, tako da su obeležile ne samo dane u zemlji, već se odnose i na mnoga dešavanja u regionu i širom sveta. Ovu kategoriju danas ispisuje i stanje sa ratom između Izraela i Palestine, kao i Rusije i Ukrajine, ali i veliki broj događaja iz zemlje.

Kada i zašto se prate teške teme u vestima?

Svakodnevno, vesti se ispisuju i objavljuju u najrazličitijim kategorijama, kako bi javnost bila upoznata sa svim bitnim dešavanjima u zemlji i svetu. Ove vesti nisu opuštajuće, naprotiv deluju teško na organizam i misli, ali je bitno biti u toku sa aktuelnostima. Naime, saobraćajne nezgode izazivaju zastoj u saobraćaju, što pored osećaja saosećanja, izaziva i potrebu praćenja stanja na putevima. 

Mnoge vesti utiču na pojedince, ali i kada se direktno njih ne tiču, izazivaju veliko saosećanje i potrebu da se pruži podrška. Nesrećne okolnosti o kojima se izveštava, kao što su požari, elementarne nepogode i uništenje materijalne imovine, neretko ujedinjuje naciju koja pruža značajnu pomoć.

Crna hronika i vesti iz zemlje o kojima se piše i priča

Mnogo je tema koje su definitivno crna hronika u Srbiji, počevši sa kriminalnim radnjama i otkrićem prekršaja, do nesreće i smrtnih ishoda. Na Novom Beogradu uhapšeni su osumnjičeni za proizvodnju i promet droge, sa više od 100 kilograma marihuane, prenose Novosti kao crna hronika vesti. 

Takođe, u Ulici neznanog junaka oboren je pešak star 45 godina, koji je hitno prevezen na VMA, a 2 saobraćajne nezgode u kojoj su povređene 3 osobe obeležile su jutro 19. oktobra kod Bubanj potoka, kao crna hronika. Kod Velike Plane poginule su 2 osobe koje su pretrčavale autoput, telo žene je nađeno u hotelu u Trsteniku, a u Beogradu se zapalio automobil, takođe su vesti iz crne hronike koje su obeležile oktobarske dane.

Druge vesti iz ove kategorije koje su se dešavale u oktobru

Čitav niz vesti iz crne hronike može se nastaviti i drugim temama u ovoj oblasti, kao što je na primer privođenje predsednice Višeg suda u Nišu, zbog postojanja osnova sumnje da je pustila osuđenika na uslovnu slobodu od februara do avgusta, prisvajajući ličnu korist – sedmodnevni odmor na Zlatiboru. 

Takođe, piše se i o vozaču koji je u Leskovcu bežeći od policije, sa maloletnim detetom napravio udes, prenose Novosti. U Jagodini je uhapšen muškarac koji je provalio u kladionicu i otuđio oko 325.000 dinara. Muškarac koji je pretukao ženu bejzbol palicom uhapšen je u Miloševcu.

Vesti prati čitava javnost u određenom intervalu i koristeći različite izvore – internet, televiziju, radio stanice i štampu, kako bi uvek saznali blagovremeno sva aktuelna dešavanja iz zemlje, regiona i sveta. Crna hronika obuhvata mnogo kompleksne, emotivno teške i stresne teme, ali obaveštenost o njima donosi ujedinjenje, često i pomoć kome je potrebna, kao i veliko saosećanje. 

Posted in Novosti, Некатегоризовано

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *