Nije samo običaj ili stara navika da u slobodno vreme pretražujete medije kako biste bili informisani. Praćenje online vesti je više od navike, to je vaše pravo da se informišete na pravi način bilo kada i bilo gde.Korišćenjem pametnih telefona u celom svetu online vesti su na vrhu popularnosti. Online vesti se postavljaju na internet platformu, na društvene mreže i sajtove.Sve najnovije vesti o muzici, politici, sportu, razne zanimljivosti i događaji iz zemlje i sveta su smešteni na madijskom portalu i samo na “klik”su od vas.

Vesti koje se plasiraju u novinama, televiziji ili radiju, za razliku od online vesti, nemaju mogućnost komunikacije, prikazivanja mišljenja i stavova, niti uspostavljanja saradnje, kao što je to omogućeno na online vesti portalu.

Brzina postavljanja internet vesti

Osnovno mesto za postavljanje online vesti je medijski portal gde se grupišu sve najnovije vesti, zanimljivosti i događaji iz celog sveta.Vesti će se naći na portalu u veoma kratkom vremenu u odnosu na događaj, ponekad i pre objave na televizijskom programu. Tako da korisnici gotovo istovremeno imaju informaciju i obaveštenje o događajima ili se mogu upoznati, istovremeno, i sa najnovijim vestima.Određene vesti mogu se naći naknadno, 

da bi ste pregledali video snimke, čitali tekst ili pregledali ilustracije.

Dostupnost online vesti

Prednost vesti i internet sadržaja je u tome što je transparentan i svima dostupan, tako da na taj način svaki korisnik može da pregleda traženi sadržaj. Postoje i teme koje su zaštićene da maloletna lica ne bi mogla da pristupe tom portalu.

Online vesti su unapređene inovacijom dvosmerne komunikacije, kako bi se korisnici uključivali i komentarisali određene vesti. Tako da svako od njih može da da svoj komentar, postavi direktno pitanje oglašivaču ili da savet.

Još veća dostupnost online vesti i veća raširenost informacija je kada se vest proširi i na društvene mreže, facebook ili instagram.Čak medijske kuće koje imaju svoju televiziju, novine,radio pristupaju sistemu postavljanja najnovijih vesti na svoj portal i društvene mreže.

Plasiranje vesti

Moderno oblikovan sadržaj gde se tekstualne forme kombinuju sa ilustracijama, video snimcima, slikama i animacijama,je najbolje plasiranje vesti na internet portalu.To je način da se vest ili događaj prenesu što realnije uz upečatljiv naslov,kako bi se korisnik zadržao na stranici uz ponovno čitanje, gledanje ili slušanje.Dobra strana internet vesti što ima ogroman broj korisnika i veliki prostor za brzo i lako  postavljanje vesti, lako informisanje i interaktivnost, bez obzira gde se korisnice nalaze. Često se najnovije vesti prvo postave na internet portal pa se tek kasnije oglase putem medijskih kanala.

Posted in Novosti

More about:



Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *