Potreban vam je polovan traktor ali niste sigurni da imate sve neophodne informacije kako bi bili sigurni u kupovinu istog. U nastavku teksta pročitajte nekoliko smernica koje vam mogu pomoći pri odabiru polovnog traktora. Ukoliko niste znali reč traktor nastala je od latinske reči trahere koja označava vući. Spada u pogonsko vučne mašine i pomoću traktora danas obavljamo najrazličitije moguće radne operacije. Da budemo iskreni da nema traktora teško da bi bilo koje domaćinstvo koje se bavi poljoprivredom moglo da završi bilo šta na njivi. Kupovina traktora nije mala stvari I ukoliko ste rešeni da ga nabavite dobro se naoružajte informacijama kako bi vaša kupovina prošla što lakše i bolje i kako bi bili sigurni da ste kupili onaj pravi. Ono što je bitno da napomenemo jeste da je održavanje traktora možda najbitnija stvar ukoliko se bavite poljoprivredom i ukoliko želite da vaš traktor ostane ispravan i dugotrajan onda ga morate održavati.

Danas na tržištu mogu se pronaći razni modeli traktora i tom prilikom nameću nam se brojna pitanja i ostajemo u nedoumici koji traktor kupiti. Većina ljudi kupuje IMT traktore ali isto tako poznate traktore brenda John Deere. Svakako da su ove pomenute marke traktora među najpoznatijim ali to ne mora da znači da i one manje poznate, kao što je na primer marka traktora Ursus, nisu dobre. Ako kupujete polovni traktor jedna stvar treba da vam bude na umu a to je da birate one traktore čije rezervne delove možete da pronađete  lako. Mnogo puta se dešava da u toku rada na njivi neki od rezervnih delova traktora zakaže i ukoliko vi nemate gde lako da nabavite njegov rezervni deo onda ste u problemu. Rezervni delovi poznatih brendova traktora mogu se pronaći u radnjama za poljomehanizaciju. Rezervni delovi za Ursus marku traktora možda ne možete naći u svkoj radnji za poljomehanizaciju ali u bolje oprmeljenoj svakako da ćete pronaći. 

Veliki izbor traktora može pri kupovini da zbuni svakog ali ako niste dovoljno sigurni u svoje iskustvo i znanje iz ove oblasti najbolje bi bilo da povedete nekog sa sobom ko se razume u to. Već smo spomenuli poznatije marke traktora poput IMT, John Deere ali za mnoge dobre ali manje poznatije brendove traktora poput Zetor traktora mnogi od nas nisu čuli. Poput pomenutih poznatijih brendova i Zetor traktori su kvalitetniji, jednostavnog su izgleda a što je najvažnije dugotrajni i nije vam potrebno dosta novca kako bi ih održavali. Rezervni delovi za Zetor se isto tako lako mogu pronaći u svakoj bolje opremljenoj radnji za poljomehanizaciju. 

U zavisnosti za šta će vam služiti traktor birate isti. Na primer ako planirate da kupite traktor za svrhu voćarstva onda možete i onaj sa manje konjskih snaga. Birajte traktor i u zavisnosti od same površine koju planirate da obrađujete ali uzmite u obzir i sam teren.

Pored traktora jako česta mašina koja se koristi na njivi je kombajn. Kombajn je dosta skuplji zbog svoje veličine i složenosti. Vodite računa da rezervni delovi za kombajn isto budu lako dostupni.

Posted in Novosti, Poljoprivreda


Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *