Zabavni, ispunjeni dečijom grajom i igrom – tako se mogu opisati rođendani koji se proslavljaju u uređenom prostoru dečije igraonice. Ovaj ambijent kao stvoren je za užitak u čarima igračaka, rekreativnih sprava, ali i radionicama koje organizuje osoblje i profesionalni animatori. 

Generalno, najveći broj mališana danas proslavlja rođendane u igraonicama. Pamte se nekadašnja vremena kada su se proslave organizovale kod kuće sa nekoliko drugara, rodbinom i više odraslih osoba jer nije bilo izvodljivo pozvati celu grupu iz vrtića ili odeljenje iz škole. Danas, situacija je u potpunosti drugačija, jer neretko dečije igraonice imaju kapacitet da prime i nekoliko desetina mališana na rođendansko slavlje. 

Sigurnost u igri i zabavi na rođendanu

Ambijent dečije igraonice idealan je za proslavu rođendana prvenstveno zbog toga što je bezbedan i koncipiran u skladu sa svim pravilima, zakonskim odredbama i procedurama. Roditelji mogu da odahnu i popiju kafu na miru sa drugim roditeljima, dok će rođendan mališana biti besprekorno organizovan. 

Sve igračke su kvalitetne, prilagođene različitim uzrastima deteta, a ima ih u tom broju da svako može da pronađe savršenu razonodu za svoje potrebe, razvije kreativnost i ispuni želje. 

Organizacija uz animatore i specijalne radionice

Rođendan je danas mnogo više od graje i pesme koja se čuje iz dečije igraonice. Organizuje se tako da se angažuju različiti animatori, koji se oblače u maskote – omiljene likove iz crtanog filma ili druge junake današnjice i realizuju brojne radionice. Na taj način, za mališane se osmišljavaju igre kao što su „muzičke stolice“, karaoke, asocijacije, crtanje po licu i mnogo drugih programa, u zavisnosti od njihovog uzrasta i interesovanja. 

Dečije igraonice mesto su na kojem je rođendan ispunjen kvalitetnim sadržajima, a vrlo je verovatno da će dete naučiti nešto novo kroz igru, smeh i druženje. Takođe, organizacija hrane, pića, torte, dekoracije, animatora može se realizovati od strane roditelja, ili prepustiti osoblju igraonice.

Spektar igračaka i razonode za sve generacije dece

U prostoru dečije igraonice može se videti mnoštvo različitih igračaka, što od plastike, drveta, gume, to i interaktivnih, edukativnih i mnogih drugih. One su pre svega bezbedne za korišćenje i igru, a obezbeđene u dovoljnom broju. Deci je važno to što se mogu igrati sa novim igračkama koje nemaju kod kuće, a i kada imaju, mnogo im je zanimljivije boraviti u igraonici sa društvom na rođendanu. Takođe, igraonice su uređene tako da su stubovi, podovi i zidovi često obloženi sunđerima i ispunjeni penjalicama, lavirintima, toboganima i trambolinama, tako da im pružaju zabavu bez granica. 

Dozvoljeno je da trčkaraju, rade vežbe i igraju se bez bojazni da će se udariti, jer su zaštitni sunđeri tu da učine zabavu bezbednom. Za razliku od toga, prostor kuće ili stana često je ograničen, ne može da primi dovoljno dece, a ni da obezbedi potpuno bezbednu igru, kao što je to u igraoinci.

Dečije igraonice su kao stvorene za proslavu rođendana, jer obezbeđuju mališanima, kao i njihovim roditeljima komfor, udobnost i sigurnost da će igra biti bezbedna u svakom trenutku boravka. Ovakvi rođendani se dugo pamte i rado se iščekuju, a pružaju mnogo benefita kako za decu, tako i za roditelje.

Posted in Novosti

Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *