Novi Sad najveći je grad posle Beograda u Srbiji a ujedno i jedan od najlepših. Ukoliko dolazite u Srbiju Novi Sad ne smete da propustite nikako jer on ima mnogo toga da ponudi svojim posetiocima. Novi Sad je u geopolitičkom smislu jako bitan jer predstavlja raskršće najvažnijih evropskih puteva. Ako ste se odlučili da posetite Novi Sad nećete pogrešiti jer ovde možete pronaći baš sve i obići neke suštinske znamenitosti. U nastavku teksta pročitajte šta nikako ne trebate da propustite da obiđete ako ste u Novom Sadu.

Petrovaradinska tvrđava

Ako ste u Novom Sadu ovu tvrđavu obavezno posetite. Petrovaradinska tvrđava predstavlja simbol ovog grada i baš sa ove tvđave možete uživati u prelepom vidkovcu i ujedno napraviti odlične fotografije. Jedna zanimljivost koja se vezuje za ovu tvrđavu jeste ta da je ona ranije služila kao zatvor, pa eto još jednog razloga zbog kog vam ova tvrđava možda treba biti prva što ćete posetiti kad budete pristigli u Novi Sad. Sat kula jeste glavno obeležje ove tvrđave. S obzirom na veći broj mesta koje bi bilo poželjno obići dok ste u ovom gradu možda je najbolje I najlakše da iznajmite atomobil. Rent a car bez depozita usluga vam je omogućena uvek a sve što vam treba jeste rezervacija vozila koju možete izvršiti i online. 

Do rezervacije vozila možete doći u svega par klikova, sve što vam treba jeste internet pristup. Putem sajta možete saznati sve potrebne infomracije jer danas skoro sve rent a car agencije poseduju veb sajt. Ako već otprilike znate koju bi agenciju odabrali raspitajte se njihovoj politici poslovanja, cenama usluga kao i za rent a car bez depozita. Pojedine agencije ne traže ovo kao uslov. Kako bi rezervisali vozilo potrebna vam je sledeća dokumentacija: lična karta ili pasoš, vozačka dozvola. Starosna granica za iznajmljivanje automobila je 21 godina. 

Štrand

Ako tražite najbolju plažu na Dunavu onda je to uravo Štrand. Ova plaža dugačka je 700 metara i mesto je okupljanja više hiljada ljudi tokom letnjih meseci. Na samoj plaži možete pronaći veliki broj kafića i barova u kojima možete uživati i osvežiti se kad god ste na ovom mestu. Dosta festivala i žurki upravo se održava na Štrandu zato ne propustitie ovo mesto ukoliko ste u Novom Sadu. 

U centru grada imate mnogo zanimljivih mesta koje možete posetiti pa između ostalog i pešačku zonu koja ima brojne radnje i restorane koje možete posetiti. Kada ste već u centru nezaobilazno je posetiti Trg slobode. Ovde na Trgu dominiraju dve građevine koje stoje jedna naspram druge. Jedna je Gradska kuća a druga je rimokatolička crkva, čuvena Katedrala, Crkva Imena Marijinog. Između ove dve građevine naićićete na spomenik Svetozara Miletića, čuvenog političara iz 19 veka. Posetite i najlepši novosadski park, Dunavski park.  Iznenadićete se kolko je lep. U okviru njega nalazi se i jezerce  koje je okruženo stazama za za šetnju i treniranje. Kao i u Begradu tako i Novom Sadu mođete pronaći pregršt noćnih klubova i ostalih mesta za izlazak i provesti se nezaboravno.

Posted in Novosti


Leave a Comment:

Your email address will not be published. Required fields are marked *